Chef Nepal 

Project Chef Nepal is een tehuis voor kinderen. Momenteel verblijven er 9 kinderen die wees of verstoten zijn door hun familie of werden weggestuurd omdat er onvoldoende voeding was in hun dorp. Hun focus ligt op het verhogen van welzijn en het bieden van onderwijskansen om de kinderen een toekomstperspectief te bieden.

Het tehuis werd opgestart door Lila Lagraday in 2011. Het project is erkend door de overheid, maar dat betekent in Nepal niet dat er steun of subsidies wordt gegeven. Het project draait dan ook op vrijwillige en vrijblijvende donaties.

Door heel wat tegenslagen zoals aardbevingen en branden werd veilige huizen vinden moeilijk en duur, daarnaast staan ook vele waterputten droog of zijn bevuild en moet drinkwater aangekocht worden. Omwille van corona stegen ook de voedingsprijzen.

Het project wordt dan ook ondersteund door Zoerselaars, Christiane Martens en Frans Debruyne (2 leden van onze vereniging) die oorspronkelijk instonden voor de kosten van onderwijs, uniformen en boeken. Omwille van de vele tegenslagen ook inspringen voor voedsel, huishoudtoestellen en medische kosten. De opbrengst van de kerstmarkt kan dus zeker een goede ondersteuning zijn voor het tehuis.

COZOEGO

COZOEGO is een initiatief van Aleide Lagrou. Ze wilde met Zoersel het Saheldorpje Going helpen. Going ligt in Kameroen in de provincie l’Extrème Nord, nabij het stadje Kaélé. COZOEGO staat dan ook voor Coöperatie Zoersel Going. Hun doelstelling is om ontwikkelingskansen te bieden aan wezen en kinderen met een fysieke handicap door het aanbieden van onderwijs, voeding, kleding, schoolbenodigdheden, geboorteaktes, gezondheidszorg en de nodige omkadering te verstrekken. Het afgelopen jaar werd er in het dorpje gewerkt aan composttoiletten. Dit jaar volgen ze 25 schoolgaande weeskinderen op. Ze kunnen dan zeker de financiële steun van de kerstmarkt gebruiken voor schoolgeld, uniformen, nascholing, schoolbenodigdheden, warme maaltijden en medicatie voor deze 25 kinderen. 

Wens je meer info: bekijk dan zeker even de volgende website: http://users.telenet.be/aleide.lagrou/cozoego.htm