Lindy Hop

Nieuw vanaf september 2023!

Lindy Hop is een populaire Afro-Amerikaanse swing- en partnerdans uit de jaren ‘30 en ‘40. Deze dansstijl wordt populairder omwille van de swingende muziek, de leuke sfeer en het aanstekelijke ritme.

Lesgevers Sven en Colette zijn ervaren Lindy Hoppers. Ze dansen beiden al van voor 2010 en hebben mekaar op de dansvloer ontmoet.

Deze lessen zijn beginnerslessen Iedereen kan deelnemen, ongeacht eerdere danservaring.

Tijdens de les wordt er regelmatig doorgeschoven van partner, zo dans je niet enkel met je eigen danspartner maar leer je ook de andere dansers kennen. Lindy Hop is een sociale dans en er zijn tal van lokale initiatieven om naast de lessen ook te dansen op feestjes, met DJ’s en live bands! Net daarom is het fijn om tijdens de les reeds gewoon te worden om met andere mensen fijne dansjes te doen. Bijkomend ga je meer aandacht spenderen aan je eigen werkpuntjes en ga je dus sneller vooruit!

Het is de eerste keer dat we een reeks Lindy Hop organiseren, daarom beginnen we met 7 beginnerslessen van telkens 1u15. Als de reeks succes kent, komen er vervolglessen.

Breng je je eigen danspartner mee, dan is dat fijn, ongeacht geslacht. Je kiest voor de rol “leider” of “volger” tijdens de lessen. Indien je geen danspartner kan vinden dan ben je uiteraard ook welkom –  je bent waarschijnlijk niet de enige die geen danspartner bij heeft!

Laat je onderdompelen in deze aanstekelijk leuke dans, wees van harte welkom!

Praktisch

Kom mee dansen op donderdagavonden 14, 21, 28 september, 5, 12, 19 en 26 oktober van 20.30 u tot 21.45 u in de Kiekeboes te Zoersel

De eerste les vragen we een bijdrage van 10€ pp, deze wordt in mindering gebracht indien je inschrijft voor de volgende lessen van de reeks. 

We wagen de sprong om deze reeks aan te bieden voor 70€ voor 7 lesweken.

Meer info bij Anne.